ПОДРШКА БОРБИ ЗА ВЕРУ И СПЦ

СКАНУ осудила напад на оца Гојка Перовића на Цетињу

СРПСКА краљевска академија научника и уметника најоштрије је осудила најновији напад на Митрополију црногорско приморску СПЦ на Цетињу и на ректора Богословије, оца Гојка Перовића. jordan 1 for sale jersey sale Steelers Jerseys custom apparel adidas white shoes mens nike air max 97 adidas yeezy foam runner adult sex toys custom jerseys nfl jersey sales new nike air max 2023 the wig shop chiefs super bowl wins jordan 1 for sale custom jerseys

Ово су атаци на духовност нашег рода, нешто најдрагоценије, уз културу и науку, за сваки народ -кажу из СКАНУ. – Реч је о неделу која мора да буде кажњено, а Митрополија и њена чеда заштићена. Наша академија је једна од ретких у Европи и свету, која има одељење духовности и архијереје у својим редовима и зна шта значи борба за веру своју, која нас је, вазда, одржала. Надлежни да одмах реагују.

Академици СКАНУ истичу да је некима мало пострадања свештеника, монаха и архијереја током Другог светског рата, а нарочито после њега, и посебно у Црној Гори, „па дубоко у 21. веку ударају тамо где смо сви најосетљивији и најјачи“.

Зато смо, свим срцем, уз нашу браћу уз јуначку Митрополију црногорско приморску СПЦ у свим временима, укључујући и најновија и док буду на том путу, а биће, увек ћемо бити уз њих – кажу у СКАНУ.

Posted in Седнице / Meeting.