КЊИГОМ ОЖИВЉАВАЈУ СЕЋАЊЕ

Захваљујући активностима нашег члана, академика пук.проф Жељка В. Зиројевића, као и Књижевног друштва Косова и Метохије из Косовске Митровице, Славице Јовановић и Голуба Јашовића, као и учешћа 64 песника и књижевника из Шумадије, источне Србије, Браничева, Војводине, Баната, Бачке, Срема Републике Српске, Црне Горе и са Косова и Метохије, сачињена је књига посвећена једном од последњих бранилаца свете српске земље-Косова и Метохије, о Милошу Ћирковићу.

Милош Ћирковић, рођен је у Пећи 1961.године од оца Анђелка и мајке Ђурђе, и остао доследан својој положеној заклетви датој Отаџбини и свом огњишту у селу Бело Поље код Пећи, где је данима успешно одолевао албанским терористичким аветима, бранећи кућни праг и наносећи им ударац за ударцем. Тако је и отишао у легенду. О његовом херојству прича би била заборављена да није било вести о њему коју је обелоданио блажено почивши митрополит Црногорско-приморски господин Анфилохије Радовић у својој књизи „Љетопис новог косовског распећа“.

На овај начин и овом збирком песама Милош Ћирковић се својим витештвом сврстао у ред витезова Косовског Завета и витештва реда змаја.

Академик Зиројевић је у сарадњи са Завичајним удружењем „Комови“, покренуо званичну иницијативу да се по Милошу Ћирковићу назове и једна улица у Крагујевцу.

Posted in Некатегоризовано.