Новине о нашим академицима!

Др Мирко Керкез донео драгоцену помоћ Лозничанима

Поклонио је 1.000 најквалитетнијих заштитних маски и 1.500 рукавица Штабу за ванредне ситуације у Лозници

Академик професор др Мирко Керкез, хирург из Београда, иначе заменик генералног директора Клиничког центра Србије у Београду, рекао нам је да је поклонио је 1.000 најквалитетнијих заштитних маски и 1.500 рукавица Штабу за ванредне ситуације у Лозници.

Истовремено, захваљујући њему, у град на Штири стигло је 200 визи маски. Академик Кекрез уакзује да је „ситуација што се тиче корона вируса и те како сложена, па је позвао сваког оног ко може да помогне, а ко не може да се, стриктно, држи наложених државних мера, иза којих стоје препоруке струке“.

-Многи људи не могу да купе рукавице и маске, јер немају новца, што одлично разумем, јер сам и сам поникао у сиромашној средини и никад нисам изгубио осећај за људе у невољи и као лекар и хуманиста – каже академик Керкез. -Знао сам шта значи кад нема хлеба.Морамо бити солидарни, привржени једни другима, пријатни јер нас томе учи Христова вера.

Академик Керкез је раније ставио на располагање граду Лозници и држави Србији своју поликлинику у Лозници.Такође, обавестио је надлежне у граду да, у свом хотелском комплексу, такође у Лозници, може да спрема сваки дан велике количине војничког пасуља о свом трошку, а на волонтерима је само да поделе оброк.

Posted in Некатегоризовано.