ВЕНЦИ ЗАХВАЛНОСТИ ХЕЈДАР АЛИЈЕВУ

У четвртак 12. Децембра 2019. године навршило се 16. година од смрти националног лидера азербејџанског народа, дугогодишњег председника Хејдара Алијева. Тим поводом су представбници амбасаде Азербејџана у Београду, Српске Краљевске Академије научника и уметника – СКАНУ, културни и јавни радници, положили цвеће и венце на споменик председника Алијева у београдском Ташмајданском парку.

Говорећи о животу и раду овог националног лидера, Њ.Е. амбасадор академик Проф. др Елдар Хасанов се осврнуо на један од његових боравака у Београду:

-Председник Хејдар Алијев обишао је неколико околних земаља, баш у времену када су неки западни медији писали како ће бити убијен. И, након наставка своје председничке турнеје, одлучио се за краћи боравак и преноћиште у Београду. Новинари су га овде питали па зар се не плаши да ће на њега бити извршен атентат. На такво питање, са пуним поворењем, крајње одговорно и пријатељски, председник Хејдар Алијев је рекао: ја знам да српски народ никада , ником, није ударио нож у леђа!

На венцу који је положила наша академија писало је: Хејдар Алијеву с поштовањем- чинећи добро постао си бесмртан-академија СКАНУ.

Венац су положили академици, представници СКАНУ, Милун Тасић и др Драган Б. Дамјановић..

Затим је сачињено више заједничких фотографија које су доказ да је господин Хејдар Алијев окупљао људе различитих вера, националности, из различитих крајева ,и постао успешан национални вођа свог азербејџанског народа. На дуго сећање Азербејџана и незаборав свима другима.

Posted in Путовања / Travels.