НА ДАР – МАНАСТИРУ

На позив игуманије манастира Светог Димитрија у Бајчетини, мати Ирине, за помоћ у оснивању библиотеке, одазвали су се Књижевни клуб „др Саша Божовић“ из Крагујевца, на челу са председницом Јасмином Ан Јовановић, књижевницом, Српска краљевска академија научника и уметника СКАНУ коју је представљао академик, проф. др Раденко С. Круљ, Завичајно удружење „Комови“ на челу са председником пук. проф. Жељком В. Зиројевићем, кандидатом за пријем у нашу академију, новинар Мирослав Мики Лазаревић и члан Градског већа Крагујевца др Гордана Дамњановић, који су за ову прилику даровали 300 књига и икону Светог Архангела Михаила.

Део књига је из завештања проф. др Трифка Гузине, нашег познатог уролога, чија жеља је овим испуњена али не и она друга, повратак у завичај у Сарајево и Крагујевац где је провео више од деценије да би свој овоземни крај скончао на Новом Зеланду, код породице тамо одсељене.

Књижевница Јасмина Ан Јовановић је присутнима прочитала из своје књиге „Одстрел анђела“ циклус песама под називом „Пазите људи! Газе нам заувек свети Газиместан.“

Академик Круљ је истакао значај отварања ове библиотеке као извора духовности и очувања наше културне баштине и националног идентитета.

Мати Ирина се захвалила на поклонима.

Posted in Путовања / Travels.