ПРИЗНАЊА ЗАСЛУЖНИМА

На свечаној седници Академије 10 марта 2023. одржаној у Научно образовном културном центру „Вук Караџић“ у Тршићу, подељене су награде „Др Драга Љочић“. Реч је о новоустановљеној манифестацији наше Академије, коју је за ову прилику подржао град Лозница, на којој су висока признања примили заслужни здравственби радници , задужбинари, људи хуманог срца, као и институције из Србије и Републике Српске.

Најпре су у Академију примљени нови чланови.

У редовне чланове академије примљени су Проф. др Мирко Кулић, емеритус, затим Владимир Митрић, новинар и публициста, Проф. др Неђо Даниловић, а за стручног сарадника примљена је Јелена Занфировић.

Новим члановима Дипломе је уручио академик Проф. др Мирко Керкез, председник Научног савета СКАНУ.

Пре почетка скупа окупљени су видели изложбу о докторки Драги Љочић, а затим одгледали и документарни филм , ауторке Александре Делић, новинарке из Шапца.

У име града Лознице, госте и награђене поздравили су Милена Манојловић Кнежевић, председница Скупштине града и Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника Лознице.

Затим се приступило додели признања.

Повеље у част прве српске лекарке под називом „Др Драга Љочић“ примили су:

Др Бранко Вујковић, вишегодишњи директор Завода за јавно здравље у Шапцу, Дом здравља у Шапцу који носи име ове докторке, Дом здравља „Др Миленко Марин“, др Бранка Красавац директорка дома здравља у Лозници, Општа болница у Шапцу, Др Александар Исаковић, офтамолог, Др Чедомир Митровић, реуматолог, Др Живка Мићановић Цвејић, психолог, Др Гордана Тешић инетрниста –кардиолог, Др Милан Мишко Ранковић, Раде Веселиновић задужбинар, мр Владимир Марковић, Општа болница у Лозници, др Милан Тодоровић директор опште болнице Лозница, Роса Мирковић из Бијељине, др Милан Тодоровић хирург из Бијељине, Александра Делић новинарка и публистикиња из Шапца, др Ана Илић из Лознице.

Награде су уручили академици: Проф др Вељко Ђукић, потпредседник, Проф. др Мирко Керкез и Проф. др Златко Максимовић.

Додела признања „Др Драга Љочић“ која уручује наша Академија , биће настављена широм Србије, Републике Српске и Црне Горе.

Награде прве лекарке у нашој земљи понеће многи заслужни здравствени радници, хуманисти и добротвори, речено је на овом свечаном скупу.

Објављено у Седнице / Meeting