НОВИ УСПЕСИ

У свечаној сали УНС-а у Београду 03. фебруара 2023. године одржана је Седница наше Академије. Након једногласно усвојеног плана рада за минулу годину, додељена су и признања појединим члановима и колективима. Посебна награда за животно дело „Видовдански витез“ за допринос развоју Одељења Медицинских наука и ауторској књизи о Грачаници, припала је Академику Проф. др Стојану Секулићу и исту му је уручио Академик Проф. др Мирко Керкез, председник Научног савета.

Награда за успешан рад „Златна повеља“ додељена је Удружењу „Српска традиција“ из Београда, које предводи Маријана Миликић, која је такође добитник нашег посебног признања. Награду је уручио Академик Проф. др Миљко Ристић.

Затим су додељене Дипломе редовним члановима Академије: Проф. др Драгану Нововићу, Проф. др Небојши Пантелићу као и новопримљеном Проф. др Марку Миловићу, са Правног факултета, познатом београдском адвокату о чијем раду је казивао Академик Проф. др Љубомир Чимбуровић.

Једногласно је, затим , прихваћен предлог Академика Владимира Митрића да се већ наредног месеца у Лозници, тачније у Тршићу, одржи свечани скуп на којем ће Академија поделити висока признања заслужним лекарима и здравственим радницима. Реч је о новопредложеним наградама прве српске лекарке „Др Драга Љочић“ која је рођена у Шапцу 1855.године и Медицину завршила у Цириху.

На седници је било речи и о другим активностима, најављеним за текућу годину.

Објављено у Седнице / Meeting