ПОДРШКА БОРБИ ЗА ВЕРУ И СПЦ

СКАНУ осудила напад на оца Гојка Перовића на Цетињу

СРПСКА краљевска академија научника и уметника најоштрије је осудила најновији напад на Митрополију црногорско приморску СПЦ на Цетињу и на ректора Богословије, оца Гојка Перовића.

Ово су атаци на духовност нашег рода, нешто најдрагоценије, уз културу и науку, за сваки народ -кажу из СКАНУ. – Реч је о неделу која мора да буде кажњено, а Митрополија и њена чеда заштићена. Наша академија је једна од ретких у Европи и свету, која има одељење духовности и архијереје у својим редовима и зна шта значи борба за веру своју, која нас је, вазда, одржала. Надлежни да одмах реагују.

Академици СКАНУ истичу да је некима мало пострадања свештеника, монаха и архијереја током Другог светског рата, а нарочито после њега, и посебно у Црној Гори, „па дубоко у 21. веку ударају тамо где смо сви најосетљивији и најјачи“.

Зато смо, свим срцем, уз нашу браћу уз јуначку Митрополију црногорско приморску СПЦ у свим временима, укључујући и најновија и док буду на том путу, а биће, увек ћемо бити уз њих – кажу у СКАНУ.

Објављено у Седнице / Meeting