ЗАШТИТНИЦИ СОКО БАЊЕ

Специјалној болници „Сокобања“ три златна ордена Републике и велика Златна повеља СКАНУ

ТРОЈЕ запослених здравствених радника Специјалне болнице ,,Сокобања“ у Соко Бањи, која је у дане епидемије ковида успешно лечила заражене овим вирусом и из свих крајева Србије, примило је Златни орден редседника Републике Србије Александра Вучића, за успешан рад.

Признање им је уручено на Видовдан у Београду. А уочи  Видовдана  болница је добила  највеће признање Српске краљевске кадемије научника и уметника „Велику златну плакету“, на свечаности Академије одржане у Соко Бањи. Признање је примила

Др Весна Милановић, директорка болнице, а у име академије јој је  уручио академик професор др Борислав Каменов, напомињући да је ова болница била и остала заштита здравља становништва Соко Бање, али и свих оних који овде долазе на лечење и у стационарима имају све услове за брз и успешан опоравак.

Заиста су нас сва ова признања обрадовала. Председник Републике Александа а Вучић је уручио златне медаље мом заменику, главној медицинској сестри и глвном техничару и сви заједно смо били на свечаном пријему на Андрићевом венцу. Такође нас је  обрадовало  и признање академије СКАНУ, јер наши запослени у болници, као и сви медицински радници, захвални смо на пажњи коју нам је учинила и држава, на челу са председником Вучићем, као и Српска краљевска ккадемија.-каже за ,,Новости“ др Весна Милановић.

Болници ,,Сокобања“ је уручена и слика, рад академика проф др Сокола Соколовића, која ће красити централни зид ове здравствене установе, уз напомену да ће академик Соколовић још својих радова подарити овој здравственој институцији.

Објављено у Седнице / Meeting