РОРБАХОВА ПРОМОЦИЈА ЗАХВАЛНОСТ АКАДЕМИЈИ

У Крагујевцу је 05. 02. 2020. године у организацији СКАНУ, одржана промоција двотоме књиге - Зборника „Историја осигурања Аустрије“ (на немачком и српском) аутора академика СКАНУ проф. др Волфганга Рорбаха, професора бечког универзитета, директора историјског Института у Бечу и потпредседника аустријско - српског друштва, познатог историчара, који је поред добитника Нобелове награде за књижевност Петера Хандкеа, отворено стао у одбрану Србије и српског народа, и то наставља да чини и даље.

У име Академије: председника Дамјановића, и Научног савета академика Керкеза све присутне, међу којима је био велики број студената Правног факултета Универзитета у Крагујевцу, поздравио је академик пуковник проф. Жељко В. Зиројевић, не скривајући задовољство што има част да у срцу Шумадије поздрави академика Рорбаха, коме је мајка српкиња из Велике Плане, баба јеврејка, отац аустријанац, а који се срцем бори за историју о Србији и српском народу када га нападају многи светски моћници.

О делу академика Рорбаха говорили су академик Проф. др Драган Нововић, академик проф. др Драган Батавељић, професор др Здравко Петровић, за издавача „Троник дизајн“ Горан Докић и аутор.

Академик Рорбах је одао признање СКАНУ, академику Батавељићу и свим присутнима што се данас налазе у центру Шумадије и поносном Крагујевцу и што он који носи у себи гене српске крви са којима се поноси може да говори о Србији, да је брани од свих насртаја и да заједно са Хандкеом никада неће одустати од бити очувања српскога народа јер га на то обавезује аманет његове мајке.

На крају је академик Рорбах уручио своје ново двотомно дело представљачима његове књиге и појединцима који су допринели изласку исте.

Објављено у Седнице / Meeting