ПРЕТПРАЗНИЧНО ДРУЖЕЊЕ ПРИЈАТЕЉСКА ЗАХВАЛНОСТ

Одувек је дружење била могућност исказивања пријатељских односа, а намењено предстојећим празницима потврда поштовања догађаја који следе, и људи којима је част дружења уприличена!

На последњој прошлогодишњој седници наше академије, децембра 2019. на позив Амбасаде Републике Азербејџан, као домаћина, присутни су предложили чланове Академије, нашег Института „Иво Андрић“, и пријатеље поменуте земље, за заједничку вечеру.

Овај свечани скуп уприличила је Амбасада Азербејџана у име празника који су били на помолу- Божића и Нове године.

Њ.Е.амбасадор Проф. др Елдар Хасанов, академик, током радне вечере захвалио се нашој Академији на изузетно доброј сарадњи у области науке, и свеукупних пријатељских односа, пожеливши да и ова 2020. буде још плодотворнија.

Потпредседница СКАНУ академик Проф. др Нада Трифковић се у име Академије захвалила Амбасади на заједничким активностима, организованим кроз песничке сусрете, научне скупове и разне врсте културних манифестација.

Ове врсте дружења су корак више ка успостављању чвршћих веза између наших научних радника и наше Академије, са колегама и институцијама из пријатељске нам Републике Азербејџана.

Објављено у Седнице / Meeting