СВЕ ВЕЋИ УСПЕХ

На овогодишњем 63-ем Међународном сајму књига у Београду, наша Академија имала је свој простор, и на њему изложена она дела којима се могу похвалити научни радници, ствараоци разних области и , свакако, међу првима списатељи.

Ово је била и прилика да свако од наших чланова има и промоцију својих дела.

Упоредо са својим, наша Академија СКАНУ имала је и део простора издавачке куће ,,Поета“ тако да је уз ,,Обележја плус“ ово била права могућност и прилика да свако, на најбољи начин, представи истинску вредност својих научних и уметничких достигнућа.

Сајам је био прилика да посетиоци из земље и иностранства виде и све оне списатељске и научне дарове, које својим мукотрпним и успешним радом, постижу чланови наше Академије.

Уз издања наших аутора, на два друга поменута изложбено-продајна места, било је такође вредних и значајних дела, чиме смо потврдили да истинска вредност рада није само у професионалном и одговорном обављању послова из свог домена и области, већ и у књигама и осталим врстама записа које са собом носе културно благо нацији и отечеству.

С обзиром да је наша Академија, уз Извршног издавача ,,Обележја плус“ презентовала књиге које је издала, своју промоцију, са својим делима, имали су академик Проф. др Михаило Вукас и Мајкл Благоје Раденковић.

На промоцији академика Вукаса, о његовим делима казивали су угледни професори медицине, књижевности, затим књижевни критичари, новинари, историчари.

Истовремено је промовисана и тротомна књига ,,Историјом против митова“ Мајкл Благоја Раденковића. Његова нова књига је, по речима Рецензената ,,Енциклопедијско историјско дело“ које обухвата живот, рад, ратове и солобођења Срба и Србије у последња два века.

И о овој књизи казивало је неколико угледних писаца, публициста и историчара.

Излагањем научних остварења, романа, књига поезије, драма и публицистике, Српска Краљевска Академија научника и уметника - СКАНУ је својом презентацијом на овом Београдском сајму писане речи, потврдила свој све већи успех. И то на свим пољима културе, научних достигнућа и стваралаштва, уопште.

Објављено у Седнице / Meeting