СКАНУ: Признања Вучићу, Дачићу и Путину

Српска краљевска академија научника и уметника, у оквиру манифестације „Видовданска лоза“, одлучила да специјалне награде ове институције добију председник Србије, Александра Вучић и министар Ивица Дачић.

Лозница – Српска краљевска академија научника и уметника је, на свечаној седници одржаној у Вуковом дому културе у Лозници, у оквиру манифестације „Видовданска лоза“, која се одржава у разним деловима Србије, одлучила да специјалне награде ове институције добију председник Србије, Александар Вучић и министар спољних послова Ивица Дачић.

Тим поводом, док је трајала седница, стигао је телеграм једног од најстаријих академика, иначе нашег познатог књижевника Радомира Раша Смиљанића, који пише: Српска краљевска академија научника и уметника је протеклих дана добила допис од сродне академије БАНИ у којем се даје подршка иницијативи да се Александар Вучић кандидује за Нобелову награду.

– Подржавајући ову идеју колеге из Бугарске предлажу и да се председнику Вучићу додели посебно високо признање „Прави пријатељ Балкана“ – навео је академик Смиљанић.

СКАНУ је донела и одлуку да ове године додели своје највеће признање „Витез века“ председнику Руске Федерације, Владимиру Владимировичу Путину.

УЗДАРЈЕ СКАНУ ГЕНЕРАЛИМА ДИКОВИЋУ И ЖАРКОВИЋУ: ВЕРНИ ВИДОВДАНСКОМ ЗАВЕТУ

Српска краљевска академија научника и уметника доделила је награду „Завет Видовдану“, једно од својих највиших признања, генералу Љубиши Диковићу, начелнику Генералштаба Војске Србије, које је примо, за њега генерал потпуковник Миломир Тодоровић, командант Гарде Војске Србије.

Када је, како је речено,“ пре три године академија доделила високо признање начелнику генерал штаба Војске Србије, генералу Љубиши Диковићу, знали су да ће завет заклетве испоштовати“.

Академија је одлучила да и генералу Душку Жарковићу додели признање „Свети кнез Лазар“ генералу Душку Жарковићу, команнданту РВ и ПВО Војске Србије,“ за све претходне храбре и будуће одважне и још храбрије летове и одбране наших плаваца, и одбране нашег неба“.Признање за Жарковића примио је пуковник Зоран Смиљанић командант другог центра Команде за обуку Војске Србије.

В.Митрић

Фото: Танјуг

Објављено у Седнице / Meeting