ПАТРИЈАРХОВ БЛАГОСЛОВ ЗА НАЦИОНАЛНИ ПРОГРАМ

Делегацију Српске Краљевске Академије научника и уметника СКАНУ, у којој су били академици Срето Ного, Мирко Керкез и Драган Дамјановић, 22. 02.2017. године је у Патријаршији примио Његова Светост Патријарх српски господин Иринеј.

У дужем и срдачном разговору академици су упознали Патријарха са бројним активностима које предузимају ради препорода српског друштва, па и са иницијативом о стварању једног дугорочног програма развоја наше државе и друштва, значи ствараем Националног програма за препород и развој нашег друштва.

Његова Светост Патријарх Иринеј похвалио је и благословио труд академика, који су у овом разговору изнели више предлога о којима се у новије време размишља у круговима најобразованијих људи у Србији.

У разговору је било речи и о могућој обнови првог храма Немањића, Ваведења Пресвете Богородице код Куршумлије, у којем је монашке дане провела Света Анастасија, мајка Светог Саве. И ову идеју похвалио је Његова Светост Патријарх Иринеј, с обзиром да је део од продаје романа ,,Пророчанство Немањине жене-Света Анастасија“, аутор Драган Дамјановић, наменио управо обнови овог храма.

Обновљена Српска Краљевска Академија научника и уметника окупља велики број доктора наука, професора универзитета и успешних стварлаца из свих области у Србији, дијаспори и свету.

Posted in Путовања / Travels.