РОМАН ЗА ГРАДЊУ ХРАМА

Одлука академика др Драгана Дамјановића, да средства од продатог романа ,,Пророчанство Немањине жене - Света Анастасија“ који ових дана доживљава пето издање, намени изградњи храма жени жупана Немање (Светог Симеона Мироточивог) творца српске државе, мајци Светог Саве, првог српског краља Стефана (монаха Симона) и жупана Вукана, једнодушно је подржала Академија као и идеју о потреби подизања прве цркве намењене овој првој светој жени из рода нашег.

Поједини медији , међу којима Слово љубве, Курир, тв Пинк, Вечерње новости...својим написима о књизи и потреби градње храма привукли су пажњу бројних читалаца и гледалаца који се већ јављају као потенцијални добротвори. У међувремену је делегација наше академије , овим поводом разговарала са епископом Рашко-призренским и Косовско – метохијским, који је уједно и администратор Нишке епархије господино Теодосијем, и стигло се до идеје иза које се очекује конкретна реализација овог надасве хуманог и духовно важног пројекта.

Академеја се захваљује представницима медија који подржавају ову идеју и свим људима добре воље који се већ јављају са жељом да учествују у реализацији овог пројекта.

Роман ,,Пророчанство Немањине жене-Света Анастасија“ први после скоро девет векова о овој нашој светици, уз који је на поклон и икона Свете Анастасије, може се набавити на свим продајним местима ,,Мој киоск,, за свега 399 динара. Свако ко купи књигу уједно постаје и добротвор. Издавач је наша Академија а писац романа моли све читаоце, који после прочитаног романа желе да напишу своје виђење, осећај, уверење...ради писања нове књиге ,,Анастасијини читаоци“ од које ће средства, такође, бити намењена градњи храма.

Писма можете слати електронским путем или поштом на следеће адресе:
Skanu.akademija@hotmail.com

Или поштом:
Академија СКАНУ

Ул. Маријане Грегоран 30/21
11060 Београд
Са назнаком: за књигу ,,Анастасији читаоци“

Од великог броја текстова преносимо само доле постављене.

Posted in Некатегоризовано.