НОВЕ ОБАВЕЗЕ УЗ НОВО РУКОВОДСТВО

Српска Краљевска Акадамеија научника и уметника у петак, 18.11.2016. године одржала је своју редовну седницу, овога пута са новим председавајућим, академиком Проф. др Сретом Ногом. Поред текућих питања важних за рад Академије, затражено је да секретари Одељења доставе планове рада за следећу годину.

Примљени су и нови чланови: Проф. др Анка Станојевић Паовић и др Милутин Ђуричковић.

На седници је прочитана информација СКАНУ коју су потписали академици Проф. др Мирко Керкез и Проф. др Срето Ного, а објавили и неки најтиражнији листови у земљи попут „Вечерњих новости“ и БН Телевизије, да је наша академија изворни наследник Прве Српске Краљевске академије, а не САНУ, која је формирана тек 1947 године, а баш тих дана уз велику помпу обележавала 175 годишњицу свог постојања.

Ова информација је имала изузетан одјек у јавности и многима је постало јасно да смо ми и по имену и баштињењу традиције прави наследници Прве Српске краљевске академије јер и својим називом и деловањем следимо њен континуитет. Преко друштевних мрежа било је изузетно доста реаговања у којима су нам се људи захваљивали што смо објаснили шта је у ствари Српска Краљевска академија и како треба настављати њено дело.

На новембарској седници Српска Краљевска Академија научника и уметника је потврдила своју Видовданску иницијативу да Владимира Владимировича Путина, омиљеног и у српском народу, предложи за орден Витеза Века. У начелу је договорено како да се ступи у контакт са надлежнима Руске Федерације и о томе обавести лично данас највећи лидер на свету, да би му се за наредни Видовдан уручио овај наш орден!

Објављено у Седнице / Meeting