ПРЕДСТАВНИЦИ КРАЉЕВСКЕ АКАДЕМИЈЕ КОД ЊЕГОВОГ ВЕЛИЧАНСТВА

Додела признања за хуманост и племенитост Њ.К.В.Принцези Катарини Карађорђевић, од стране Савеза Српских Краљевских академија, у којој су академије СКАНУ и СКА, као и Краљевске новине и Глас Србије, био је повод за сусрет са краљевским паром на Белом дбору у Београду, почетком августа ове године. Том приликом је Удружење „Књегиња Персида Карађорђевић“, Њ.К.В. Престолонаследнику Александру Карађорђевићу, уручило своје високо признање, а представница удружења Маја Ковачевић, мајка деветоро деце из Краљева (десето дете очекује крајем овог месеца) нагласила да удружење делује по узору на поменуту Кнегињу Персиду, која је била велики добротвор и хуманиста, и да ће оно учинити све да подржи иницијативу обнове храма Пресвете Богородице у којем се упокојила мајка Светог Саве, Света Анастасија, а коју је покренула Српска Краљевска Академија научника и уметника. Истворемено је Њ.К.В. престолонаследник Александар Карађорђевић, дао подршку овој идеји и објављивању романа „Пророчанство Немањине жене- Свете Ане“ који ће у септембру месецу изаћи из штампе, а део средстава аутори су наменили обнови овог храма.

Савез Српских Краљевских Академија представљао је акадмик Драган Дамјановић, који је истакао да академија чини све на подстицању образовно културног развоја младих, повећању наталитета, запошљавања и опстанка нашег народа на свим просторима наше државе.

Овом приликом је Њ.К.В. принцеза Катарина Карађорђевић, уручила поклоне за деветоро деце Ковачевића, уз велике поздраве за сву децу Краљева и поруку да ће и даље чинити све да се помогне деци која су без родитељског старања или су им неопходни медицински апарати.

Објављено у Путовања / Travels