АКТИВНОСТИ ПОВЕЋАНЕ – ПРИЗНАЊА ДОЛАЗЕ!

Српска Краљевска Академија научника и уметника бележи све боље резултате у свим областима живота и рада.

Ово је закључак са последње седнице Академије, одржане 30. 10. 2015. у чијем раду је, поред великог броја академика, учешће у дискусији узело и више стручних сарадника и гостију.

Како је наглашено Академија ће и даље бити отворена за све ствараоце и научнике из Србије, осталих српских земаља и иностранства.

Чланови наше Академије, између две седнице, наставили су плодотворну сарадњу са многим другим сличним институцијама у свету из разних области, али и друштвених наука, посебно на Сајму књига у Београду, где су разговарали са бројним знаменитим посетиоцима који су минуле недеље, ради Сајма, боравили у нашем главном граду Београду.

На овој седници у чланство је примљено неколико познатих научних радника и стваралаца, међу којима Проф. др Павле Ковачевић и др Димитрије Јевгенијевич Панфилов, док је почасни члан постао Сандре Петкоски. За дописног члана примљена је мр Наталија Остојић, а у Одељење уметности скулптор Драго Мирковић. Академија је за сараднике прихватила Тању Дубајић Гачић, Љиљану Сталетовић и Мају Ковачевић, која ће мајци деветнесторо деце из Рашке области, у име Академије, ових дана уручити ,,Кондир мајке Југовића“.

Академија је признање доделила и Бобану Јовановићу, житељу Малте, за ширење истине о нашим достигнућима и унапређењу даље сарадње.

Како је закључено на седници, ове јесени Академија ће доделити бројна признања најуспешнијим појединцима и колективима из разних области живота и рада.

Објављено у Седнице / Meeting