У ПАНЧЕВУ ОДРЖАНА КОМЕМОРАЦИЈА ЗА ДРАГАНА ГАЧИЋА

На опроштај с поштованим колегом, Вишим стручним сарадником и пријатељем, уз његову супругу Тању и Сина Саву, сараднике из ,,Графоса“ и других фирми , у сали општине Панчево дошли су представници наше Академије: Генерални заступник, академик Милка Ђукић, потпредседник академик Бранислав Талић, председавајући Драган Дамјановић, руководилац Секретаријата Мирољуб Несторовић и дописни члан Драган Илиоски. Комеморација је започела молитвом Господу за вечан покој Драгану Гачићу.

Председавајући Драган Дамјановић је рекао да је Гачић био велики хуманиста, добротвор, частан супруг и отац, вредан привредник и изузетан пријатељ.

,,Колико је желео другом да помогне, најбољи је доказ да је заказану операцију на срцу одложио да би радницима у свом ,,Графосу“ на време исплатио личне дохотке“ – рекао је Дамјановић.

Академик Милка Ђукић је истакла да је прерани одлазак Драгана Гачића губитак не само за његову породицу, колектив, Академију, већ и за све са којима је сарађивао и који су га познавали.

Мирољуб Несторовић је прочитао садржаје телеграма саучешћа које су породици и Академији упутили чланови и пријатељи Академије, напомињући да је у дневним новинама објављена читуља, да су сарадници из неколико међународних академија обавештени и већ пристижу изрази њиховогв саучешћа.

Академик Бранислав Талић је госпођи Тањи Гачић уручио медаљу захвалности Академије за све што је њен супруг учинио на плану подршке даљег рада СКАНУ, али и колективима и људима уопште, и у култури и научним достигнућима.

Представници Академије понудили су правну и сваку другу помоћ супрузи нашег преминулог колеге и пријатеља, у даљем раду њихове породичне фирме, зарад очувања стеченог, знатног броја запослених и одржавању услова у којима су радили и живели.

Posted in Путовања / Travels.