ПОДРШКА ТАЛЕНТИМА

Наша Академија успешно наставља сарадњу са Удружењима и институцијама на пољу даљег унапређења научних достигнућа, али и давању подршке онима који својим знањима проширују достигнућа у култури, развоју међуљудских односа и научних достигнућа

Представник Српске Краљевске Академије научника и уметника, Виши стручни сарадник Милан Богојевић, присуствовао је у Старој Пазови представљању књиге поезије младе песникиње Кристине Арсенијевић, и том приликом уручио јој Захвалницу Академије, за допринос у развоју културе. Кристини је ово прва самостална збирка поезије и до сада је објавила преко сто својих песама у зборницима и разним штампаним медијима. На домаћим и међународним конкурсима Кристина је освајила значајне награде, од којих се посебно истиче награда за највећег талента у поетском раду, додељена од стране Владе АП Војводине 2011. године. Промоција прве књиге Кристине Арсенијевић, у организацији издавача, Центра за културу, побудила је велико интересовање. Пред препуном великом салом ,,Беле зграде“ у Старој Пазови, осим ауторке стихове су читали Сања Драгаш, Слободан Станковић, Нина Вујевић и Дуња Мишковић ,а у музичком делу учествовао је Омладински тамбурашки оркестар Хрватског културно-просветног друштва ,,Томислав“ са солистима Ирином Арсенијевић и Дубравком и Дарком Ћаћићем. Програм је водио Мића Дудић.Српска Краљевска Академија научника и уметника препознаје младе таленте у свим областима и пружи им постицај и подршку у будућем раду. Тако је препознат и таленат Кристине Арсенијевић, чије песме су читане и на свечаној седници наше Академији ,,Видовдан 2015“, одржаној у Тополи.

Подпредседник Српске Краљевске Академије научника и уметника, академик проф. др Вељко Ђукић, је у 30.09.2015 године на свечаности Дана хуманитарог удружења ,,Нашем граду , сљубављу“ одржаној у Зрењанину, уручио Признање Академије председници овог друштва, госпођи Дивни Стојиљковић, познатој српској глумици. За подстицај у даљем раду.

Академик Проф. др Предраг Ђорђевић, крајам септембра месеца ове године, учествовао је на међународном Конгресу у Бугарској, који је организовала Академија БАССА, са којом наша Академија СКАНУ има потписан Уговор о сарадњи. Ово је била прилика да се академик Ђорђевић сусретне са представницима Академије у Софији и обави низ разговора у вези даље сарадње између овде две Академије.

Чланови наше Академије су у Септемрбу ове године имали више научних предавања у Институцијама, и присутвовали бројним домаћим и међународним Конгресима.

Објављено у Седнице / Meeting