ДЕЛЕГАЦИЈА СРПСКЕ КРАЉЕВСКЕ АКАДЕМИЈЕ У КРАЉЕВУ

Пресудна битка за спас Србије

Уочи дана Краљева, што није нимало сучајно, овај град је посетила висока делегација представника Српске краљевске академије научника и уметника (СКАНУ). У делегацји су били,  проф. др Мирко Керкез, академик, председник научног савета Академије и заменик начелника Клиничког центра Србије и др Милан Терзић, начелник гинекологије Клиничког центра Србије. Осим гостију у раду скупа учествовали су проф. др Драгољуб Живковић, познати краљевачки и српски филозоф и књижевница, госпођа Буба Станковић Рашковић, Краљевчанка која сада живи у Београду

Повод за ову најављену посету и округли сто којем је требало да присуствују и челници општине био је недавно оснивање Удружења “ Или ради, или роди” које је основала Маја Ковачевић, мајка деветоро деце. Задатак Удружења је брига о правима мајки са више деце и њихових породица. А Маја је на Видовдан ове године у Тополи добила и признање Кондрир мајке Југовића које јој је доделила СКАНУ и то је био тренутак када је започета сарадња на овом крајње необичном али изнад свега значајном послу тражења спаса за Србију пред такозваном “белом кугом” која прети да ускоро као народ једноставно престанемо да постојимо на овим просторима.

Обраћајући се медијима у својству домаћице Маја Ковачевић је образложила смисао и сврху новооснованог Удружења стављајући нагласак на више него тежак материјални положај у којем се овакве породице налазе. Осим крајње нетолерантног и ниподаштавајућег односа локалних и свих других структура власти из дана у дан мења се и однос околине који све више постаје игнорантски па чак и провокативан. Породице са више деце буквално су принуђене на изналажење крајњих решења за пуко преживљавање, али се све више чини да и таквих решења нема па би се могло рећи да су они који би требало да продуже ген српског народа практично осуђени на пропаст, рекла је Маја. “Ово је почетак борбе за спас српских мајки, српске деце и српске породице. Данас су и локални оци показали да су против ове идеје, против српске деце, мајки, радника и сељака, против здравог разума против свега онога зашта се годинама, наводно, залажу. Драги пријатељи, позивам вас да подржите рад Удружења, да подржите српске мајке, српску децу, раднике и све оне обесправљене грађане. Свим мојим Краљевчанима срећан празник” рекла је Маја Ковачевић..

На исту тему говорио је и др Мирко Керкез правећи паралелу са Хазарима и потенцирајући значај организованог деловања у овој области. С тим у вези он је рекао како је договорено да поменуто Удружење од сада делује под патронатом СКАНУ која је на себе преузела водећу улогу у борби за очуване и омасовљење српства. Наравно, рекао је др Керкез, и поред тога што би Академија са овако звучним именом требало да се бави многим другим стварима, све постаје бесмислено ако живимо у земљи која ће за неколико десетина године буквално изгубити своје људство.

Приступајући теми из свог и те како стручног угла др Милан Терзић је изнео низ статистичких података који делују застрашујуће, од стопе морталитета, преко побачаја до такозваног одлива мозгова, а што се све скупа баца велику сенку, збуњује и плаши све оне који се баве том проблематиком. Једна од метода којој ће се приступити у циљу спречавања абортуса, у скалду са најновијим технологијама, како је рекао, биће суочавање мајки којима је изостала менструација са плодом који носе, путем ултра звучних уређаја како би им се предочила сва озбиљност потенцијалног чина и оставило да о томе размишљају и донесу саме одлуку о крајњем исходу.

Професор Драгољуб  Живковић, крајње оштро и резигнирано када је у питању тема над темама рекао је, између осталог,  да ова власт, мада ни претходне нису биле ништа боље, породици приступа као злу, што је недопустиво. Све што се ради по питању очувања породице као основног градивног материјала једног друшта као да је удешено тако да се породица разори, а њени чланови и буквало онеспособе за свако рационално деловање па и чисту егзистенцију. Заправо, рекао је Живковић, није породица зло и далеко од тога, зло су они који стоје иза таквих дела и недела, и свега онога што чине или не чине како би српска породица заузимала оно место које јој је увек припадалао, а што изнад свега подразумева одгајање већег броја потомака и бригу да се они произведу у здраве и друштвено корисне људе.
Књижевница Буба Станковић Рашковић је у складу са темом прочитала неколикило одломака из својих књига и препоручила се као несебични сарадник у даљем раду Удружења и Академије по овом питању.

Погледајте прилоге:
Прилог РТВКВ чланови СКАНУ о наталитету
Прилог РТВКВ Мајка девет Jуговића

Posted in Путовања / Travels.