С РУСИМА О ПРОДУБЉИВАЊУ САРАДЊЕ

Дана 21.07.2015 године, у просторијама Института за примену науке у пољопривреди у Београду, одржана је видео конференција чланова наше академије - одељења за пољопривреду, Дејана Чорогара и Милуна Тасића, представника научно истраживачких института и факултета Србије са једне, и Курске државне пољопривредне Академије И.И Иванова, са друге стране. Седница је одржана у организацији Српске Краљевске Академије научника и уметника СКАНУ и Администрације Курске области Руске Федерације, а у оквиру потписаног Меморандума 2009 године, између Администрације Курске Области РФ и Министарства економије и регионалног развоја Републике Србије.

Иницијатива за организацију скупа и могућој сарадњи две академије,резултат је потпуне сагласности првог проректора Курске Државне пољ.академије Проф.Др. Татјане Салавјове и нашег академика Милуна Тасића за време његовог недавног боравка у Русији и учешћа на Средњеруском економском форуму - Курск 2015.

Била је ово, уједно, прилика да се разговара о успостављању сарадње на пољу академске размене научно педагошких радника, доктораната, магистара и студената у оквиру научно - образовних програма, као и да Универзитети, истраживачки институти, наставе праксу учествовања бизнис делегација у битним међународним догађајима, било изложби, сајмова, семинара, конференција, да српска страна учествује на сајму наредне године, а Протокол везан за овај важан догађај, потпиасли су академик Милун Тасић, одељење за пољопривреду наше Академије и Александар Николаевич Криволапов, заменик Губернатора Курске области РФ.

Објављено у Путовања / Travels