ЗЛАТНА ПОВЕЉА ЗА СЛОВО ЉУБВЕ (27. март 2015.)

У присуству знатног броја гостију, као и делегације бугарске академије БАСА из Софије, чији су чланови и поједини академици Српске Краљевске Академије научника и уметника, 27 марта 2015. године одржана је редовна седница наше академије.

Добродошлицу присутнима, међу којима ЊКВ Принцу Ђорђу Карађорђевићу, почасном академику, директорки фармацуетско физиотерпеутске школе Београд, госпођи Биљани Вукосављевић, представници Канцеларије за КиМ госпођи Ружици Милић, представнику радија Слово Љубве госпођи Бојани Јовановић, пожелео је председавајући.

Гошћа из Бугарске, Проф. др Екатарина Татјанова, пренела је поздраве председника БАСА господина Григора Велева, и осталих чланова академије из Софије.

Затим су академици, у својству ментора, представили нове кандидате за пријем у академију: Проф. др Раденко Круљ говорио је о кандидату Проф. др Нади Трифковић, Спец. др мед. Душан Глигоријевић, представио је Др сци. мед. Светлану Каменов, а Проф. др Борислав Каменов казивао је о Проф. др Екатарини Татјанов, из Софије.

Председник Научног савета СКАНУ академик Проф. др Мирко Керкез, уручио је Повеље новопримљеним академицима, који су се бираним речима захвалили на овој указаној почасти, не скривајући уверење да ће учинити све да научним радом унапреде области у којима су ове три нове чланице аакадемије постигле веома запажене резултате.

У даљем раду седнице, примљени су и стручни сарадници.

Након изнете биографије о господину Милану Богојевићу, писцу најопширније документарне књиге о атентату на ЊКВ Александра Карађорђевића у Марсељу, Повељу о пријему у Академију уручио је академик Проф. др Предраг Ђорђевић.

Ивану Вучковићу, познатом драмском и филмском глумцу, Повељу је уручио академик Проф. др Светомир Стожинић.

Затим је на ред дошло уручење Златне Повеље академије Радију Слово Љубве, Архиепископије београдско - карловачке. У веома обимном образложењу речено је да је радио Слово Љубве наш стожерни духовни медиј, који афирмише дух нашег народа и његових настојања да опстане у свету бурном, оскудном, тешком и при том сачува Христолики изглед и душу православну.

Златну Повељу у име Радија Слово Љубве, својих колега, запослених и уредника, коју је уручио академик Проф. др Раденко Круљ, примила је Бојана Јовановић, водитељ оних емисија које с радошћу слуша све већи број људи, жена и деца. Примајући ово значајно признање, она се у име запослених у овом медију захвалила и поручила да ће овај радио и даље чинити све да слушаоцима преноси Јеванђељске поруке и са литургија, и из живих разговора са монаштвом, свештенством, људима из вере, значајна духовна, културна и остала збивања, као и догађаје везане за нашу Академију

Затим је у холу приређена мала посна трпеза, како и доликује Васкршњим данима поста, уз разговор са угледним људима из Академије и гостима.

Погледајте галерију фотографија:

Објављено у Седнице / Meeting