ПРИНЦ ЂОРЂЕ – ЧЛАН НАШЕ АКАДЕМИЈЕ (16. март 2015.)

Његово Краљевско Височанство Принц Ђорђе Карађорђевић, постао је почасни члан наше Академије. Свечани чин његовог пријема догодио се 13.03.2015 године у свечаној сали Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону. Предлажући ЊКВ Принца Ђорђа Карађорђевића, за пријем у звање академика - почасног члана, академик Мирјана Радовић је истакла све оне вредности које Принц поседује и које је и Веће академика и Научни савет Академије с радошћу подржао и прихватио.

Захваљујући се на овом чину ЊКВ Принц Ђорђе Карађорђевижћ посебно је истакао да му је част што постаје члан управо Српске Краљевске Академије научника и уметника. Он је рекао да ће учинити све што је у његовој моћи на ширењу утицаја Академије и са поносом носити звање академика - почасног члана наше академије.

На истој седници нови чланови академије постали су још двојица угледних универзитетских професора, а стручни сарадник наш познати глумац.

Академик Станиша Стојиљковић, у својству ментора, представио је Проф. др Слободана Станковића, а академик Бранимир Ђорђевић, ментор, говорио је о Проф. др Љубомиру Чимбуровићу.

Звање стручног сарадника академије припало је глумцу Бранку Бабовићу, прваку Српске драме Покрајинског народног позоришта Приштина,са седиштем у Грачаници.

Посебно признање -Велика Повеља наше академије, додељена је Милану Богојевићу, за велики допринос у послу којим се бави.

У име Научног савета академије, Повеље новим академицима уручио је председник, академик Мирко Керкез.

На седници је било речи о бројним текућим питањима и у вези са свим, постигнути су договори.

Објављено у Седнице / Meeting